maanantai 27. helmikuuta 2017

MAAPÄHKINÄ GRANOLA


Tässä olisi ihan superhyvä granolaresepti! Mä rakastan granolaa ja sen rapeaa koostumusta,  paahdettua makua ja pientä makeutta. Jogurtti ja granola on täydellinen pari mutta välillä mä vetelen tätä ihan niin kuin karkkia suoraan purkista. Kaupan granolat sattuvat vaan usein olemaan täynnä epämääräisiä palmurasvoja ja sokeria ja harvojen “hyvien” granoloiden hinnat ovat pilvissä. Mutta hei nou hätä - granola on super helppo valmistaa itse ja se on ihan mahtavaa hävikkiruokaa, koska siihen voi halutessaan heittää kaapin pohjalta kaikki mahdolliset kuivat hedelmät ja siemenet. Granolan kanssa vain mielikuvitus on rajana.

Olin vuosia se tyyppi, joka kohotteli kulmiaan aina kun joku kehui maapähkinävoita. Se oli musta ihan okei mutta ei mitään superhyvää, enkä hirveesti sitä käyttänyt mihinkään. Muutama kuukausi sitten päätin kuitenkin taas antaa sille mahdollisuuden ja jotain hämmentävää tapahtui - mä nimittäin hurahdin maapähkinävoihin ihan täysin. Tällä hetkellä sitä menee varmaan purkki viikossa ja tungen sitä ihan kaikkialle - puuroon, leivonnaisiin, hedelmien dippailuun, suolaisiin kastikkeisiin ja viimeisimpänä tähän superherkulliseen granolaan.

Tämä granola on myös tajuttoman helppo - ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Makeutin granolan hunajalla mutta vegaanit voivat hyvin käyttää vaahterasiirappia. Maapähkinävoi tuo granolaan ihanaa paahteisuutta ja sen sisältämät hyvät rasvat auttavat tuomaan granolaan kunnon rapeutta. Granola säilyy huoneenlämmössä tiiviissä purkissa kuukauden verran, mutta ainakin tässä huushollissa se on kuitenkin jo muutamassa päivässä naposteltu pois. Mutta pidemmittä puheitta huisin herkullisen granolareseptin pariin!


Maapähkinä granola

5 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl maapähkinävoita
1/2 dl hunajaa
1 tl kanelia
1/2 tl vaniljauutetta
1/4 tl suolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Laita hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute kattilaan ja lämmitä muutaman minuutin ajan, jotta seoksesta tulee juoksevampaa. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita hyvin.

Levitä pellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista 20-25 minuuttia sekoittaen kerran paiston puolivälissä.

Anna jäähtyä.

Maukkaita granolahetkiä kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti