lauantai 18. helmikuuta 2017

OREO DONITSIT


Onko täällä Oreo keksien faneja?  Oreo keksit rantautuivat muutama vuosi sitten Suomen kauppoihin pysyvästi ja ne ovat täydellisiä keksejä leivontaan, ja netti onkin täynnä Oreo reseptejä. No miltäs kuulostaisi suklaiset Oreo donitsit vaniljakuorrutuksen kera - tällä herkkusuulla ainakin herahtaa vesi kielelle.

Surffailin viime viikolla leivonta sivustoilla ja hetken mielijohteesta päätin tilata vähän uusia leivontatarvikkeita, ja donitsipelti oli yksi ostoskoriin päätyneistä tuotteista. Donitsit ja munkit ovat ihan törkeän hyviä mutta niistä aiheutuva rasvakäry on ikävä lieveilmiö. Donitsipelti kuitenkin ratkaisee tämän ongelman ja donitsit paistuvat uunissa kauniin tasalaatuisiksi ja pyöreiksi - ihan loistava sijoitus, jota suosittelen innokkaille leipureille.


Mutta takaisin tämänkertaiseen reseptiin - nämä donitsit ovat pehmeitä, kuohkeita, suklaisia, suussa sulavia ja täynnä ihania Oreo muruja. Kuorrutus on silkkinen ja vaniljainen ja maksimaalisen Oreo elämyksen takaamiseksi Oreo muruja on ripoteltu myös donitsien päälle. Nämä donitsit saavat myhäilemään tyytyväisesti, ne on ihan super hyviä!


Oreo donitsit (8-9 kpl)

1,8 dl jauhoja
0,8 dl kaakaojauhetta
0,8 dl fariinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
0,8 dl maitoa
0,6 dl kasviöljyä 
4 oreota murskattuna

30 g tuorejuustoa
3 rkl maitoa
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta (myös vaniljasokeri käy mutta vaniljan maku ei ole niin vahva)

3 oreota murskattuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Öljyä donitsipelti kevyesti.

Sekoita kaikki kuivat ainekset (jauho, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola) isossa kulhossa. Sekoita nestemäiset ainekset (maito, öljy, muna, etikka) erillisessä kulhossa. Murskaa Oreot pieneksi muruksi.

Sekoita nestemäiset aineet kuivien ainesten joukkoon ja kääntele Oreo murska taikinan joukkoon. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin syvennyksiin (täytä noin 2/3 koloista). Paista noin 10 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos.

Donitsien jäähtyessä tee kuorrute: yhdistä kaikki kuorrutteen ainesosat kulhossa ja sekoita kunnes tasaista. Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen ja ripottele päälle murskattuja Oreoita.


Ihania donitsihetkiä kaikille :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti