perjantai 16. joulukuuta 2016

TERVEELLINEN TAATELIKAKKU


Mausteinen taatelikakku glögi kupillisen kanssa nautittuna saa aina joulumielelle. Törmäsin tähän reseptiin feelgoodkitchen blogin kautta enkä oikeen meinannut uskoa, että kyseisillä ainesosilla tulisi oikeasti niin ihanan messevä ja makea kakku kuin niistä tulee. Tämä kakku on nimittäin todella ravinnerikas ja valehtelematta ihan törkeen hyvän makunen. Reseptiä muokkasin ihan pikkuisen.

Mä oon täysin koukuttunu tähän kakkuun ja se sopii hyvin aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi - ja sitä voi syödä vaikka joka päivä ilman sen suurempia tunnontuskia. Parhaimmillaan kakku on muutaman päivän jääkaapissa oleiltuaan, se nimittäin mehevöityy entisestään ajan kanssa.


Terveellinen taatelikakku

400 g medjool taateleita
1 banaani
2,5 dl vettä 
2 kananmunaa 
4 dl kaurajauhoja
1/2 tl neilikkaa
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

Liota taateleita lämpimässä vedessä noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita banaani taateli-vesiseoksen joukkoon ja hurauta sauvasekottimella mössöksi. Vatkaa joukkoon kananmunat sähkövatkaimella kunnes seos muttuu kuohkeaksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita kosteiden ainesten joukkoon. Kaada kevyesti öljyttyyn ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin mehevöitymään vähintään yhdeksi yöksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti