sunnuntai 23. lokakuuta 2016

SUKLAINEN BANAANILEIPÄ



Banana bread on jenkkiläisen keittiön trendi ja yksi mun suosikeista. Tää leivonnainen on taivaallisen mehevä ja nimestään huolimatta makea herkku. Jos hedelmäkorissasi oleilee muutama epämiellyttävän ruskea banaani niin hopi hopi keittiöön - niistä saat luotua jotain ihan tajuttoman hyvää. Mun kirjoissa suklaa ja banaani kuuluu yhteen, joten lisään omaan banaanileipääni aina suklaata.

Perinteisten jenkkireseptien ainesosien joukosta löytyy vehnäjauhoja, voita, valkoista sokeria ja paljon kaikkea mahdollista, mistä meijän kropat ei ehkä ole ihan niin kiitollisia. Nekin versiot on hyviä mutta oon muutaman kokeilun jälkeen todennut, että tämän leivonnaisen saa super helposti modattua niin terveelliseksi, että banaanileipää voi hyvin syödä vaikka aamupalaksi. Ja mikä tärkeintä - maku ei ole terveellinen, vaan ihanan makeahko, mehevä ja herkullinen. Reseptiä saat muovailtua myös oman ruokavaliosi mukaan, laitan sulkuihin vaihtoehtoisia ainesosia.

Jos et ole suklaan ystävä, voit korvata sen esimerkiksi pähkinöillä, mustikoilla tai kuivatuilla hedelmillä, whatever you fancy. Resepti on helppo, ravintorikas ja niiiiin ihana. Suosittelen tekemään leivän jo edellisenä päivänä, koska se jääkaapissa ollessaan mehevöityy entisestään ja banaanien maku syvenee.



Suklainen banaanileipä

3 pientä kypsää banaania 
1/2 dl kookosöljyä tai kasviöljyä 
1,2 dl vaahterasiirappia
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa (manteli, riisi, kaura, soija - kaikki käy)
2 rkl jogurttia (soija, kaura)
1 tsp leivinjauhetta
1 tsp ruokasoodaa
2 1/2 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl spelttijauhoja (voit käyttää pelkkiä kaurajauhoja mutta koostumus on tiivimpi)
1/2 tsp suolaa
1 tsp kanelia
1-2 dl tummaa suklaata rouhittuna

Kuumenna uuni 165 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Erillisessä kulhossa yhdistä muusattu banaani, vaahterasiirappi, öljy, maito ja jogurtti.

Kääntele jauhoseos nestemäisten ainesosien joukkoon.

Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.

Kaada öljyttyyn ja jauhotettuun vuokaan ja paista noin 60 minuuttia.

Jäähdytä, siirrä jääkaappiin mehevöitymään ja nauti seuraavana päivänä. Leipä säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti