Usein keskellä viikkoa tulee vaan sellanen olo, että nyt pitäisi saada jotain hyvää ja nopeasti. Sitten iskee jatkoajatus, että arkena ei ehkä pitäisi herkutella niin paljon. En varmastikaan ole ainoa.
Joten ryhdyinpäs eräänä sateisena päivänä tuumasta toimeen ja aloitin reseptikehittelyt ja lopulta onnistuin luomaan ihan oikeasti terveellisiä mustikkamuffineja. Näissä ei ole rasvaa, prosessoitua sokeria ja ne on tehty spelttijauhoihin - lisänä myös kaurahiutaleita, jotka ovat suomalaisten superfoodien aatelia. Reseptin saa myös veganisoitua superhelposti korvaamalla kananmunan chiaeggillä. Ja mikä tärkeintä, nämä ovat oikeasti todella todella hyviä! Terveellinen ei aina ole tylsää tyypit. Isäni ensimmäinen kommentti muffineista oli, että onko nämä muka oikeasti terveellisiä - se puhukoon puolestaan.
Muffini on nopea ja tyydyttävä leivonnainen, joka sopii loistavasti kahvikupin tai teemukin kylkeen.
Ja hei, koska nämä muffinit on niin terveellisiä, voi ne nauttia ihan hyvin vaikka aamupalaksi. Mikäs sen ihanampaa kuin aloittaa päivä leivonnaisella tai vaikka napata se mukaan työmatkalle.
Joten hopihopi keittiöön - nää muffinit on niin helppoja, että ne saa ehkä valmistettua jopa peukalo keskellä kämmentä!
Terveelliset mustikkamuffinit (10-12 kpl)
2 dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tsp leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 dl omenasosetta (makeuttamaton)
1 dl vaahterasiirappia
1 kananmuna TAI 1 chiaegg (rkl chiasiemeniä + 3 rkl vettä)
2 rkl mantelimaitoa
2-3 dl mustikoita (pakaste toimii loistavasti)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet yhteen.
Erillisessä kulhossa, sekoita yhteen omenasose, vaahterasiirappia, kananmuna/chiaegg ja maito.
Lisää kuivat aineet kosteisiin.
Lisää mustikat taikinaan varovaisesti sekoittaen, jottei taikina värjäänny siniseksi.
Lusikoi taikinaa vuokiin (muista jättää pieni kohoamisvara)
Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja nauti hyvällä omatunnolla :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti