keskiviikko 21. joulukuuta 2016

SUKLAAKUORRUTETUT PIPARI RAAKAPALLOT


Nyt ollaan elämää mullistavan jutun äärellä. Taateleista, pähkinöitä, kaurasta ja mausteista syntyy piparitaikinan kanssa identtistä massaa. Raakapallot ovat herkkua jo sellaisenaan mutta lisäsin päälle vielä kerroksen tummaa suklaata ja ne muuntuivat taivaallisiksi.

Voit käyttää mitä vaan pähkinöitä haluat - itse käytin sekoitusta (pekaani, kuorellinen manteli ja cashew). Tämä resepti vaatii tuoretaateleita, jotka löytyvät kauppojen hevi osastolta. Ripaus kauraa parantaa koostumusta ja on myös terveydellinen bonus.

Tee näitä lahjaksi tai joulupöytään vastapainoksi suklaakonvehdeille. Raakapallot ovat myös oivallinen välipala ja niitä on hyvä olla valmiina jääkaapissa pitkin arkea.

// Pahoittelut kuvien huonosta laadusta - käytössä oli iltavalaistus, joka ei ole hirveän otollinen


Suklaakuorrutetut pipari raakapallot (noin 8-10)

10 medjool / tuoretaatelia
2 dl pähkinöitä (esim 1 dl cashew & 1 dl manteli)
5 rkl kaurahiutaleita
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

tummaa suklaata

Surauta ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Pyörittele palluroiksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Sulata suklaa ja pyörittele pallot sulassa suklaassa esim. kahden haarukan avulla. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja aseta leivinpaperille. Anna jähmettyä jääkaapissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti